tänään meidän piti mennä tottistelemaan Silverin halliin, mutta Boa tiputtelee vielä vähän, joten se siirtyy seuraavaan kertaan. Käytiin kuitenkin ottamassa omalla parkkipaikalla vähän tottista. Tehtiin edelliskerran toistoa, patoamista "kentälle" tullessa ja siitä palkka, seuraamista sekä seisomisia ja muutama maahanmeno. Treenit meni ihan kivasti ja näille nyt vaan pitäisi saada toistoa, jotta pääsisi eteenpäin. Boa oli niin kovin innoissaan, kun tekemiset on ollu aika vähäistä tässä muutaman viime viikon aikana. Palkkasin vaihdellen tänään patukalla ja pallolla. Täytyy mennä taas pallokauppaan Ninnille, kun kaikista palloista lähtee narut irti. Vahva koira ihan selvästikin

Edellisellä kerralla meidän Top-Matic pallo meni rikki, mutta nyt näin jälkeenpäin ajatellen se johtui varmaankin pakkasesta. No, onneksi Peter lupasi lähettää meille uuden pallon takuuna sekä vahvemmat magneetit! se oli kyllä tosi toimiva ja hauska systeemi.

Seuraavan kerran tottiksia varten laitan tähän vähän muistilistaa:

-patoamista kentälle tullessa ja siitä palkka. Välillä palkkaus sivulla ylösnostosta. Palkka koiraan päin palatessa kun patoaa.

-seuraamisia, aktiivisesta seuraamisesta palkka, jos ei ole hyvä, niin alta pois ja samalla joku merkki, esim. kosketus vasempaan korvaan. Lisäksi häiriötä, koska Boa reagoi siihen hyvin tekemällä viettiä. Lisäksi temponvaihteluita ilman erillistä käskyä.

-seisomisia. Palkka koiran taakse, niin että se näkee kun se jätetään sinne. Lyhyestä muutaman askeleen seuraamisesta käsky ja palkka. Nyt Boa tekee täsmälliset pysähdykset. Lisää painetta ja viettiä vielä liikkeelle lähtöön. Kun nämä hyvät, voi alkaa taas tekemään liinalla vastaanvetoja.

Ohjelmaan lisätään sitten noudot, yleisilme hallitummaksi, kapulalle meno ja nopea paluu sekä parempi ote kapulaan. Nopeammat sivulle siirtymiset sekä täyskäännökset. Ja nopeampi reagointi maahan-käskyyn eteenmenossa. Ainiin ja juoksusta maahanmeno...onpas paljon tekemistä!

Voi kun tulisi jo hyvät hiihtokelit. Lunta ei tarvitsisi tulla enää yhtään lisää..ärsyttävä yrittää päästä eteenpäin kun on liikaa lunta ladulla. Ja sitten tässä jännätään seuraavat viikot, että onko Boa tullut kantavaksi