Torstaina jäljesteltiin Jarmon ja Linan kanssa heinäpellolla. Pohja oli kovaa ja kuivaa ja lisäksi tuuli voimakkaasti. Tein Boalle n. 200 askelta pitkän jäljen, muutamalla kulmalla. Lopussa pallo. Ajoin liinatuella. Kulmat oli ilman ruokaa, kulman jälkeen muutama tyhjä askel ja sitten palkka. Boa oli todella hyvä, liinatuki sai siihen paljon viettiä ja varmuutta ja heti alusta alkaen osasi vastata oikein liinan kiristymiseen. Vastatuuli oli hieman vaikea, muutaman kerran nosti kuonon ylös, mutta kun en päästänyt eteenpäin, niin laittoi nenän maahan ja jatkoi jäljestystä. Olin tosi tyytyväinen!

Tänään ajoin Lahteen jäljelle Vartiaisen Janin kanssa..Tein Boalle n. 300 askelta pitkän jäljen, useammalla kulmalla ja tyhjiä vaihdellen  8-30. Ajoin taas liinatuella ja Boa oli hyvä, varma ja hyvällä puskurilla ajoi alusta loppuun. Kulmissa ei ruokaa, kulman jälkeen palkka vaihdellen 3-15 askeleen päässä. Jatkossa täytyy laittaa palkkaa useammalle askeleelle, jotta koira ehtii rauhoittua ja tasaantua ajamaan. Lisäksi voin tehdä sille taas tiukempaa serpentiiniä, jossa se joutuu olemaan tarkempi ja vauhtia hiljentämään.

Tein vielä erillisen  jäljen jossa oli 10 esinettä.  Pari esinettä mokasin itse, antamalla koiran mennä esineestä yli. Muutaman esineen taas Boa ilmaisi erinomaisesti, mutta siis jatkossa täytyy kiinnittää huomiota, ettei päästä koiraa esineestä yli edes vahingossa. Esineet sellaiselle alustalle että ne näkee...

Kiva ja onnistunut päivä. Seuraava jälki sitten suunnitelmissa torstaina Virpin pelloille...samanlaista ajattelin tehdä, mutta serpentiinillä ja katsoa miten se vaikuttaa vauhtiin. Painetta teen jatkossa vain tekemällä vaikeampia kohtia jäljelle, jotka koira saa itse selvittää. Huomasin itse tehneeni virheen nypyttämällä koiraa sen ollessa jäljen päällä, joka on lisännyt sen epävarmuutta kun ei se ole tiennyt mistä se johtuu...jos koira harhautuu jäljen päältä pois, niin silloin vaan pysähdyn ja annan sen itse ratkaista.