Eilen Annille montsutreenit. Tottis sujui suht ok. Kaukokäskyt voisivat taas olla nopeammat...kokeilen, josko auttaisi nyt se, että laitan sen lelun koiran taakse. Purut oli myös aika hyvät, ei juurikaan huomauttamista. Kokeiltiin ekaa kertaa piilojen kiertoja ja transpointia.

Annin treenien jälkeen menin Porvooseen Linan kanssa jäljelle..tein Boalle nurtsille n. 160 askelta pitkän jäljen ja jokaisen mutkan jälkeen taas 5-8 tyhjää askelta. Vettä tuli taivaalta kaatamalla...Boa jäljesti taas tosi hienosti, yksi tarkastelu jäljen sivulta, mutta jatkoi sitten loppuun asti hyvin. Tein myös vähän seuraamista ja kapulan pitoa loppuun sekä muutaman seisomisen ja luoksetulon. Kapulan pito ei ollut hyvä, joten en palkannutkaan, muut liikkeet ok.

Tänään käytiin Boan kanssa Mian luona pitkästä aikaa...kapulan pito oli hyvä ja nyt päästiin tekemään jo seuraavaa vaihetta noutoon. Eli koiralle kapula suuhun ja itse metrin päähän ja käskyllä tänne koira tuli hyvin eteen kapulan kanssa. Seuraamisessa alan tekemään niin, että palkka laitetaan selkäpuolen taskuun ja tehdään välillä pysähtymisiä/istumisia ja odota käskyllä taas kaivetaan palkka taskusta. Pätkiä voi pidentää ja tehdä käännöksiä. Lisäksi ohjelmaan taas otetaan sivulletulojen harjoittelu sivu-käskyllä ja ruualla sekä pallolla. Istumisia nopeutetaan pienellä pakotteella ja ruualla. Imutetaan koiraa vähän matkaa, liikkeestä istu käskyllä ja pakotteella. Luoksetulojen matkaa pidennetään, palkataan välillä odottamisesta ja välillä voi palkata menemällä koiran luokse takaisin. WMC:n kesäleirillä tarkoitus olisi kysyä neuvoja nopeiden ja täsmällisten jäävien liikkeiden harjoitteluun ja rakentamiseen. Lisäksi Boa osallistuu siellä harjoituskoirana myös pururyhmään.