Perjantaina suuntana oli toisen kerran Hyvinkään koiralatu. Pekka hiihti Boan kanssa 2 x 2,7km lenkin. Ekalla lenkillä Boa lähti ihan hyvin toisten koirien perään, vaikka mä ja lelu jäätiin lähtöviivalle...Toisella kierroksella Boa oli mennyt vähän matkaa jo tyhjääkin ja loppuun sitten tuli Serin takana...Jo toiselle kerralle oli selvästi kehitystä tapahtunut, palkka tuli vasta maalista...Aika kivaa puuhaa, harmi että en itse osaa hiihtää   No täytyyhän jonkun olla maalissa palkkaamassa koiria ja viemässä niitä autoon!

Tänään oma olotila oli kyllä harvinaisen huono, flunssainen ja kipeä käsi sikainfluenssa-rokotteen takia...mutta treeneihin mentiin ja ihan hyvä niin. Boalle tein pitkästä aikaa tottista, pari pitkää seuraamispätkää. Kontakti ja paikka oli ok, ihan vähän painoi, mutta muutin itse kävelysuuntaa ehkä asteen verran, niin Boa kyllä korjasi paikan. Sen jälkeen istumisia, maahanmenoa ja seisomista. Näihin ei tällä hetkellä ole oikein mallia miten pitäisi tehdä, joten tein istumista sillä tyylillä kun joskus aikaisemmin, jossa pallo jäi taakse ja istumisen jälkeen Boa saa sen sieltä hakea. Istumiset oli nyt hitaita, mutta vietillä kun tekee pelkkää liikettä niin on nopeampi. Maahanmenot muuten ok, mutta jotkut niistä kaksivaiheisia, takapuoli meinaa olla hitaampi...seisomiset ok. Patukalla tehtäessä maahanmenoja, ne on parempia. Mutta tähän täytyy kuitenkin nyt saada neuvoja...

Pari luoksetuloa, etenkin toiseen olin tyytyväinen, koska Boa tuli kovempaa luokse, oli tulossa selkeästi vinoon, mutta jarrutti hyvin ja korjasi asennon suoraksi vielä juuri ennen istumista. Sitä olenkin hakenut, että tajuaisi mikä on oikea paikka ja kohta edessä. Se oli hyvä! Loppuun eteenmeno. Tyyny oli valmiina kentän päässä. Eka lähetys ei onnistunut, lähti mutta unohti mitä oltiin tekemässä. Toinen lähetys erihieno!

Puruissa ohjelmassa vitosen kautta kutoselle haukkumaan ja viettiä. Itse mokasin kun lähetin Boan kiertämään vitosta ja sehän kiersi kovaa, mutta tikun väärältä puolelta. No mitä tekee Jenny, sanoo koiralle EI ja karjuu takaisin sen mennessä kutoselle Joo-o, sarjassamme epäreilu ohjaaja...No onneksi kuitenkin loppuun saatiin pari hyvää toistoa, kiersi hyvin vitosen ja kovaa kutoselle. Haukku ihan ok, eikä ottanut häiriötä, vaikka itse kävin vieressä. Pari kertaa vedin koiran pois ja lähetin uudelleen. Vietistä pari pakoa, ekassa oli hyvä isku.

Lopuksi tein Boalle vielä varsinaisten treenien jälkeen piilonkiertoharjoituksia, niin että piilolla oli pari tikkua ja niiden välillä naru. Nyt piilonkierrot oli tiiviit ja siitä palkkaus. Lopuksi lähetin sen vielä kutoselle, josta sai hihan palkaksi. Haukkua ei kyllä meinannut oikein irrota siviili-Pekalle   Huomenna hallissa samantyyppinen treeni, alkuun vaan vähän hallintaa ja siitä haukulle. Käyn vetämässä koiran pois ja yritän saada sen kiertämään vitosen ja siitä kutoselle. Hyvästä haukusta palkkaus vaihdellen niin, että olen joko koiran vieressä tai takana. Loppuun taas vietistä pako. Treeni voisi muutenkin olla selkeästi lyhyempi, Boalla kun on ollut jo aika työntäyteinen viikonloppu. Hyvä mieli jäi tämän päivän treeneistä!

Annille tein vielä vähän tokoa. Anni oli tapansa mukaan kadottanut osan kuulostaan ja teki välillä liikkeitä miten sattuu...etenkin tunnari, ruutu ja luoksetulo vaativat paaaljon treeniä! kaukot oli ihan ok, nouto ok, seuraaminen melkein ok, sivuaskeleet meni kivasti. Pari ruutua sain onnistumaan ja siitä luoksetulon kävelyn jälkeen. Annille täytyisi kehittää joku juttu, jolla hallita sen aivoituksia. Pitäisi saada sille sellainen "tokokäsky", että ei edes ajattelisi tekevänsä tottista...Tällä hetkellä agility on ainoa laji, jossa keskittyy 100%:sti tekemiseen ja on siinä todella taitava!