Uusi yritys sen takia, koska kirjoitin varmaan a4 kokoisen jutun meidän reissusta eilen ja sitten ennen lähettämistä koko teksti hävisi! Hemmetti soikoon...tässä tulee uusiksi noin pääpiirteittäin juttuja meidän treeneistä ja huomioita itseäni varten :)

Koko reissu niin Saksan kuin Sveitsinkin puolella oli erittäin onnistunut ja antoisa. Treenejä tuli päivittäin 2-4, päälle lennot välilaskuineen, siirtymiset vieraassa autossa ja kärryssä eri paikkoihin, pitkät odotusajat autossa ja lentokentällä jne.,  Koiran henkistä ja fyysistä puolta tuli testattua ihan urakalla. Boa sai erittäin paljon positiivista palautetta ja olin siihen enemmän kuin tyytyväinen. Boa osoitti lahjakkuutensa kaikilla osa-alueilla sekä sen koko olemus ja käyttäytyminen ulkotiloissa, vieraassa paikassa, lentokentällä yms. on ensiluokkaista. Kuulostaa täydelliseltä, jota se on erityisesti minulle! Sveitsissä ollessamme vierailimme mm. Thorbergin-vankilassa sekä osallistuimme Sveitsin IPO-MM joukkueen treenipäivään. Lisäksi tapasin kaikki Boan siskot ja veljet ja treenasimme koko sakin kanssa puruja. Alla vielä osa-alueittain asioita, joita harjoittelimme ja muistiinpanoja tulevia treenejä varten.

Jälki:

Harjoittelimme lyhyemmällä ja pidemmällä heinä/rehupellolla. Pituutta n. 200 askelta, rytmillä 8-10 tyhjää, 2 ruokaa ja 8-10 tyhjää. 90 asteen kulmia useampia sekä vasemmalle, että oikealle. Esineilmaisuharjoitusta erillisenä jäljen ulkopuolella. Boa työskentelee rauhallisesti, kuitenkin itse pidän liinatuntumaa. Pieniä pakotteita mikäli vauhtia on liikaa. Tarkka maavainuinen työskentely, syvällä nenällä joka askeleen tarkastaen. Kulmat ja jäljestäminen erittäin hyvää. Pidemmässä heinikossa voi olla enemmän ruoka-askeleita, jotta koira tarkastaa myös ne askeleet. Alku/loppuruutu normaalisti. Jälkeä sekä suoraan kulmilla, että S-muotoista jälkeä. Kuivaa pohjaa sekä aurinkoisella kuumalla ilmalla, myös tuuliolosuhteet olivat vaihtelevat. Hyvä motivaatio koiralla sekä hyvällä ruokahalulla söi askeleilta. Boalle uusia asioita olivat vieraan talloma jälki sekä jäljen vanhentaminen n. tunnilla. Nämä eivät tuottaneet ongelmia. Käytimme DogChowta, joka oli pilkottu pieniin palasiin. Tulevaisuudessa voisin opettaa Boalle filmipurkkien käytön ja lisätä tällä tavoin motivaatiota ja tarkkuutta. Aloin käyttämään myös "långsam" sanaa, mikäli Boa kiihdyttää tyhjillä osuuksilla. Jälkiä tuli tehtyä n. 12 kpl, jotka pääosin kaikki olivat onnistuneita.

Tottis:

Mukana harjoitteluohjelmassa olivat kaikki liikkeet. Tottista otettiin joka päivä joko keskenämme Linan kanssa tai kouluttajien katsoessa...Eka viikko Saksassa ja toinen vajaa viikko Sveitsissä. Tasamaanoudon osalta tulipa todettua, että liike on jo kokonaisuudessaan valmis! jatkossa keskitytään tekemään vielä parempaa luovutusasentoa ja vahvaa kapulan pitämistä. Hyppyjä harjoiteltiin myös ja se on myös jatkossa työstettävä asia. Hyppykorkeus oli jo metrissä, vielä lisää varmuutta esteen ylittämiseen. Eteenmeno moitteeton, ei vielä maahanmenoja. Seuraaminen hyvää, jatkossa keskitymme aktiivisuuden lisäämiseen. Paikka ja kontakti on muuten kunnossa. Oikealle kaarrosta ja palkkausta sekä leikkimistä vrt. haukuttaminen kesken seuraamisen. Uutena asiana täyskäännösten tekeminen, joka vaatii paremman vietin. Itse täytyy kävellä varmasti ja reippaasti, niin koiralta onnistuu myös käännökset. Pysäytysliikkeet samalla tavalla kuin tähänkin asti. Erinomaisen seuraamisen tekeminen nyt kaikkein tärkeintä!

1249039318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Purut:

Maalimiehet kommentoivat Boasta mm. seuraavaa: Boalla on erittäin hyvä, rehellinen aggressio. Hyvät ja rauhalliset otteet sekä hyvät iskut hypyissä ja kiinnimenoissa. Se on vahva itsevarma narttu, joka haukkuu hyvin. Saalisaluetta tulisi vieläkin enemmän vahvistaa, jotta ote on aina syvä ja täysi. Uusia asioita puruissa olivat vapaana piilolle lähettäminen ja haukkuminen, irrotukset ja vartioinnin opetuksen aloitus, pakoliikkeen ensiaskeleet, pitkän liikkeen ensiaskeleet (hypyt pidemmältä matkalta), lisäksi treenejä "metsäalueella" sekä "gladiaattoriradalla", jossa mm. erilaisia pintoja, ylityksiä ja alituksia, pullo- ja kangasseinää, pullomeri ja kanistereita, joiden läpi piti juosta päästäkseen puruun :) Erittäin vahvistava ja viettiä lisäävä kokemus koiralle! Jatkossa vielä treeniä kahdella liinalla ja tietenkin yllämainittuja asioita sekä selkäkuljetusta. Hallintaa voisi myös pikkuhiljaa ottaa mukaan mm. kontaktin ottamisen kautta.

1249039434_img-d41d8cd98f00b204e9800998e                           1249039623_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249039387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopuksi haluan kiittää erittäin paljon Nicolea ja Davidia sekä Berndiä, Melanieta ja Jörgiä! Kaikki oli valmiiksi järkätty ja erityisesti sydäntä lämmitti Boan kasvattajien vieraanvaraisuus ja kaikki heidän tarjoamansa tuki ja apu. Danke Schön! Nähdään Itävallassa Silmänisku