Anni kunnostautui FH-kokeessa ja jäljesti hyvin! Alusta loppuun asti ja ilmaisi 3 esinettä. Kulmissa oli hieman ongelmia, yhdestä meni vähän yli ja parissa muussa vähän tarkisteli, yhden kulman suoritti erittäin hyvin. Olin itse todella tyytyväinen, mutta tuomari taas näki asian aivan toisin, pisteitä 65, ei koulutustunnusta. No mehän ei tästä lannistuta, vaan uutta yritystä kehiin, joskin ensi vuonna, koska tänä vuonna ei mahduta enää kisoihin mukaan. Annilta suorituksena yksi sen parhaimpia jälkiä, koska meillä on etenkin ollut ongelmia esineiden kanssa. Heti kokeen jälkeen kävin ajamassa lyhyen n. 200 askelta pitkän motivaatiojäljen. Jälki oli paalua lukuunottamatta tyhjä, mutta kolmella esineellä palkkasin ruhtinaallisesti A:n nakeilla Tähän on hyvä päättää Annin jälkikausi ja ensi vuonna jatkamme FH-jäljen sekä metsäjäljen parissa..

Tänään treenattiin sitten viestiä Suvin kanssa. Ohjelmassa meillä on opettaa nyt molemmille koirille viestin jälkiosuutta, koska molemmilla on siinä ongelmia. Tehtiin kaksi lyhyttä harjoitusta metsässä, jossa molemmat koirat jäikin A-pisteelle ja Suvi käveli metsään parin sadan metrin päähän. Lähetin koirat Suville. Anni suoritui loppujen lopuksi ihan suht hyvin, mutta treeniä tuo vaatii vielä. Wimma oli myös vähän hukassa, mutta uskon, että toistojen avulla saadaan ne ymmärtämään, että siellä kuuluu seurata sitä hajuvanaa, eikä juosta sokkona arpoen suuntaa...Lopuksi juoksutettiin kaikkia koiria vielä metsässä. Lenkin jälkeen käytiin ottamassa Wimmalle tottista. Wimma teki aika kivasti tottista, meinaan mun ohjauksessa! meillä on tavoitteena saada W vielä kokeeseen tänä vuonna, jossa mä ohjaan tottiksen

Boalle tein aamusta heti vielä vähän pakastuneelle nurmikolle n. 180 askelta pitkän suoran, jossa päässä esine. Ruokaa paalulle ja rytmillä 2 ruokaa 5-8 tyhjää. Tämä jälki onnistui todella loistavasti ja Boa oli lopuksi erittäin iloinen ja innostunut! Enköhän mä tällaisilla jäljillä saa sen varmuuden takaisin, jonka onnistuin ryssimään Boan kanssa. Boa oli vielä pari jälkeä sitten liian paineistunut eikä haistellut kunnolla askeleita. Nyt se tarkisti jokaisen askeleen, eikä mun tarvinnut puuttua kun vauhtiin ihan tosi pienillä "puolipidätteillä". Ihanaa, mulla tuli jo epätoivo, että olen pilannut koko B:n hienon jäljestyksen...Vielä pari tällaista ja jätän Boankin jäljen talvitauolle.

Annilla on illalla agiliitoharjoitukset uudessa ryhmässä Miian kanssa..katsotaan, josko saisi siitä videota aikaiseksi..