Itävallasta FCI IPO-MM kisoista on kotiuduttu! hotelli oli aivan loistava todella runsaan aamiaisbuffetin ansiosta. Kyllä niillä aamupaloilla jaksoi koko päivän. Reissuun meni enemmän rahaa paikanpäällä kuin laki sallii, tuli taas käytyä vähän vaatekaupassa, vahingossa...ja sit tietty paikanpäältä piti ostella vaikka mitä. Boalle ostin myös uuden hihan. Näin myös paljon kivoja ihmisiä ja kaikki tutut. Kaiken kruunasi suomalaisten loistavat suoritukset sekä tietysti voittajan Bendixin purut ja Yannikin tottis ja purut. Oli meinaan erihienot noudot ja pitkäliike! Ensi vuonna kisat onkin sitten Suomessa ja toivottavasti myös Boan kasvattajat pääsee osallistumaan. Huvittaisi kyllä lähteä FMBB-kisoja myös katsomaan, mutta pitää vähän sitä vielä suunnitella...vai mitä Katja?!

Flunssakin iski kotiinpaluun aikana ja sekös tuntui päässä ja korvissa lentokoneen laskeutuessa...ei meinaan mikään kiva kokemus...mutta kotiin oli pakko tulla, lääkärissä sitten kävin ja verenvuotoa molemmissa korvissa sekä flunssa. Tärykalvot olivat kumminkin säilyneet ehjänä...että semmoista sitten kun flunssaisena lentelee...

Eilen kävin A:n ja B:n kanssa tottistelemassa ja ottamassa piilonkiertoa...Boan tottis meni tosi kivasti, lukuunottamatta noutokapulan pitämistä. Taas vahvistui se jo mun aiemmin päättämäni asia, että kapulan pitoa EI pidä harjoitella lopuksi, kun koira jo läähättää...muuten meni kivasti ja ennen eteenmenoa otin hyppyjä sekä vinoestettä, jotka molemmat menee hienosti. Loppuun sitten tosi loistava eteenmeno. Boa alkaa pikkuhiljaa kehittämään jo sitä aktiivisuutta ja viettiä, mitä olen halunnutkin.

Annille myös kaikkia liikkeitä ja ne meni Annimaisen hyvin. Eteenmenossa oli vähän sanomista kun koira alkaa jo ennakoimaan maahanmenoa ja silloin tietysti hidastaa, mutta senkin sain loppuun vielä muutaman toiston jälkeen onnistumaan.

Toiselle kierrokselle otin Boalle piilonkiertoja. Boa tietää jo piilonkierron ja nyt lähetin sen ekalla ilman apuja ja palkkasin kun kiersi hyvin. Lähti varmasti eikä jäänyt arpomaan. Kierto oli tiivis ja hyvä oikealta puolelta. Toinen lähetys niin, että kävin viemässä pallon piiloon ja sekin onnistui hyvin. Sitten taas piilohaukutusta, niin että kutsuin Boan piilolle piilon takaa ja niitä otin kolme toistoa. Kaikki puhtaita ja hyvällä haukulla!

Annille sama juttu, istutin sen piilon taakse ja kutsuin sitä piilolle kierrä-sanalla. Ekalla kerralla Anni oli ihan mykkä, mutta sitten sekin tajusi homman idean ja teki 4 hyvää ja puhdasta toistoa, josta heitin sille pallon palkaksi.

Tänään oma olotila oli sen verran hyvä jo, että läksin jäljelle tylleröiden kanssa. Nurtsille tein molemmille jäljen. Boalle n. 200 askelta pitkä, rytmillä 2-3 ruokaa 15-25 tyhjää ja 5 kulmaa. Melin ohjeesta paineistin koiraa hieman ja kehuin kun jäljesti tarkasti. Nyt sain Boan jäljestämään koko jäljen ja kulmat tarkasti, hyvällä vauhdilla ja hyvässä mielentilassa. Lopussa oli loppuruudussa esine, ensimmäistä kertaa. Käskin Boan maahan ja palkkasin ruualla siitä. Boa olisi halunnut jatkaa vielä jäljestämistä ja "unohti" aika nopeasti esineen, mutta palkkasin sen pallolla siitä kun olin käskenyt uudestaan esineellä maahan. Olin tosi tosi tyytyväinen tähän jälkeen!

Annille myös nurtsille n. 400 askelta pitkä jälki, vain kulmien jälkeen ruoka-askel, 5 esineellä ja 7 kulmalla. Anni teki paria kulmaa lukuunottamatta erinomaisen työn, parissa kulmassa meni hieman yli, mutta muuten kulmat olivat tosi upeat. Myös esineilmaisut olivat hienot. Jos saisin joskus Annin vielä jäljestämään kokeessakin samalla tavalla, niin se olisi jotain tosi mahtavaa. Nyt Anni tarkensikin heti kun sanoin sille "tarkasti". Ei yhtään hutiloinut eikä säätänyt ja oli hirmu aktiivinen ja vietikäs työskentelemään. Ihan supermahtavaa!

Tulevana viikonloppuna mennäänkin sitten molempien kanssa vepekokeeseen! Boa suorittaa toivottavasti soven ja Anni saa sen viimeisen ykkösen avoimesta, tästä lähdetään!