Maanantaina ja tiistaina oli normaalisti koulupäivä. Aiheena markkinoinnin suunnittelua ja kirjoiteltiin muutama hetki näyttöä...sain tehtävää jo aika kivasti eteenpäin, hirveästi ei enää puutu, jotta saisin senkin valmiiksi. Jokohan sitä sitten valmistuisi merkonomiksi? tai no tarkemmin ottaen, mähän olen yo-merkonomi Cool

Mutta pitemmittä puheitta viikon treeneihin:

Joka päivä olen yrittänyt muistaa ottaa Boan kanssa keskittymisharjoituksia ja musta alkaa tuntua, että ne pikkuhiljaa alkaa tuottamaan jo jotain tulosta. Vielä on paljon tehtävää, mutta eihän sitä Roomaakaan päivässä rakennettu, vai miten se menikään...mä luulen, että tuosta tulee hyvä, kunhan vaan jaksan itse panostaa pieniin ja vähäpätöisiltä tuntuviin juttuihin. Olen tehnyt kaikkia liikkeitä, sivulla istumista sekä edessä istumista niin, että käskyn saatuaan koira on saanut ruokaa palkaksi, jonka jälkeen tulee kiinnostava odota-käsky, pienen viiveen jälkeen vapaa ja leikkiä. Nyt Bee pitää jo kontaktia käskyn jälkeen, eikä lähde liitelemään omille teilleen heti kun on saanut palkan. Tämän lisäksi olen tehnyt pallolla takapuolen käyttöharjoituksia, niin, että Boa oppisi siirtymään sivulle oikeaan asentoon. Näitä tehdään jatkossakin lisää..Torstaina käytiin Ismon tottiksessa, kun en jaksanut millään ajaa Riksuun. Boa ei taaskaan ollut kiinnostunut ruuasta vieraalla kentällä. Hommaan tuli muutos kun otin pallon esille ja Ismon vinkistä, teemme nyt näitä perusasentoja pallon kanssa riittävän kauan, kunnes pääsemme tekemään seuraamista.

 

Perjantaina koirilla oli lepopäivä...lauantaiaamu alkoi viestitreeneillä Annin ja Wimma kanssa. Juoksutimme n. 500m matkaa kolmella pätkällä traktoritiellä. Molemmat koirat juoksivat erittäin hyvin. Teemme seuraavan kerran vielä samassa paikassa treenin, jonka jälkeen olisi tarkoitus kysyä josko päästäisiin johonkin porukkaan mukaan, missä olisi muitakin koiria. Annille ajattelin kokeilla veturikoiraa pidemmälle matkalle. Lauantai-illalla käytiin Timpan kanssa leffassa katsomass Rööperi. Kiva ja hyvä kotimainen elokuva, mun suosikkinäyttelijöiden siivittämänä.

 

Sunnuntaiaamuna ajelimme Riksuun montsutreeneihin. Koirat juoksenteli hetken pellolla, jonka jälkeen otin Boalle tottista. Samoja juttuja kuin torstaina eli perusasentoa pallon kanssa, patoamista, leikkiä ja rauhaa sekä erittäin hyvin onnistuneita nopeita maahanmenoja, istumisia sekä seisomisia. Loppuun vähän palloleikkiä. Annille otettiin myös nyt ekaa kertaa kaikkia muita tottisliikkeitä paitsi hyppyä. Myös siis ruuasta kieltäytymistä, joka meni ekaksi kerraksi vallan loistavasti. Kaukokäskyjä pitää vielä treenata, mutta tässä kevään aikana on Virven tokokurssi, jonne ajattelin ottaa kaukot sekä tunnarin opettelun aiheeksi.

Seuraavan kerran puruihin otamme taas aidat mukaan hyökkäysliikkeeseen. Koira lähetetään ilman liinajarrutusta. Pakoja ja ohjaajanpuolustamista. Irrotukset selkeämmiksi ja palkka joka kerta kun tulee hyvin luokse. Siinä resepti ensi treeneihin.

Boalle vielä illalla tottista ja purut. Tottiksen aiheena taas muutama pallosivullaolo sekä naksuttelun harjoittelua. Pallolla leikkiä, eikä muuta. Pekka otti Beelle purut, ihan vaan sellaiset hassunhauskat perustreenit. Boa puri hyvin ja oli taas päässä vähän tavaraa meidän pienen tauon jälkeen. Hyppy meni hyvin, joskin vajaalla otteella...Hallintaa voisi ehkä ottaa puruihin vähän mukaan sekä kierrä-käskyn. Nyt Boalla oli hyvä kontakti irrotuksen jälkeen ja siitä aion sitä jatkossakin vahvistaa ja vaatia. Näihin treeneihin onkin hyvä lopettaa viikko. Ensi viikolla mennään taas moikkaamaan Miaa ja treenataan tottista.

 

Hyvää yötä!