Eilen Boalle tuli tehtyä n. 80 askeleen jälki. Pientä alkusähellystä lukuunottamatta meni hyvin..ilma oli lämmin, mutta Boa käytti kuitenkin nenäänsä hyvin, eikä lämpö haitannut.

Tänään harjoittelin päivällä seuraamista, luoksetulon loppuasentoa ja noutokapulan pitoa. Kaikki sujui hyvin ja Bee oli innoissaan. Erityisen tyytyväinen olin noutokapulan pitämiseen, joka tuntui jo ainakin itseltä siltä, että Boa pitää kapulaa aina vain paremmin. Luoksetulon loppuasennot oli ekalla käskyllä ja kerralla heti suorat ja hyvän välimatkan päässä. Näitä jatketaan kunnes päästään taas Mian oppiin hakemaan lisää opittavaa Cool

Tänään tein illalla vielä Boalle jäljen, n. 100 askelta hieman jyrkemmillä ässillä. Alku olisi voinut olla vielä varmempi, mutta se oli ok. Sitten jälki kulki erinomaisesti ja Bee otti erittäin hyvin ja varmasti ässät ja työskentely oli juuri sitä mitä haenkin. Lopussa n. 10 askelta oli pientä häröilyä, itse en tiennyt että jatkuuko jälki vielä, joten se näkyi koiran työskentelyssä. Ihan viimeiset askeleet taas ok ja loppuruutu hyvä. Edelleen jatketaan tätä samaa, pituutta n. 150 askelta, ruokaa 1-2 ja ässät hieman jyrkempinä.

Annilla oli tänään mondioringiä..alkuun tein kaikki tottisliikkeet ja hypyistä palisadin ja tavisesteen. Ruuasta kieltäytyminen erittäin hyvä, eteenmeno hyvä, hypyt onnistui taas hyvin ja kaukotkin ok. Palkkasin niissä ruualla Riitan oppien mukaan. Itse puruissa Annikki taas väsytti itsensä nopeasti. Toki ilmakin oli lämmin ja sen huomasi. Puutuin häröilyyn ja vaadin parempaa kontaktia muhun sekä yleisesti parempaa hallintaa. Irrotukset oli huonoja ja hitaita. Puolustukset oli ihan ok, niissä ei nyt tällä kertaa tullut ylimääräisiä puruja ja kättelyt siis ok. Hyökkäykset ja paot oli ajoittain vähän voimattomia ja yhden kerran Anni pyrki taas ylemmäs. Päätettiin, että seuraavalla kerralla tehdään pari muistutusta jalkaan taas viemällä koira suoraan puruun, paoissa laitetaan jotkin esteet että puree suoraan ja tehdään tietty ohjaajanpuolustusta normaalisti. Meillä onkin parin viikon tauko MM- kisojen takia.

Vielä täytyy mainita, että Boassa ehdottomasti sen lukuisten hyvin ominaisuuksien joukossa on sen hermorakenne. Se kykenee odottamaan autossa ihan hiirenhiljaa hermostumatta, josta tulee takuuvarmasti olemaan hyötyä tulevaisuudessa, kun joudutaan esim. odottamaan omaa kisasuoritusta ja vuoroa tms.

Jos saan fillarin huomenna kuntoon, käyn Annin kanssa fillaroimassa muutaman kilometrin tulevaa ad-koetta ja ensi viikonlopun viestikoetta varten. Lisäksi Annille täytyy tehdä tottista Talissa, otan kaikkia liikkeitä vähän. Boalle samaa tottistelua kuin tänäänkin ja lisäksi tietty eteenmenoa. Boalle myös purut jonka jälkeen katsotaan pidetäänkö vähän taukoa, josko se juoksu tulisi...Puruissa haluaisin nyt onnistumisen rauhan, irrotuksen ja hypyn osalta. Mikäli nämä ok, voin hyvillä mielin jättää Boan vähäksi aikaa tauolle...