Tässä on käyty viime kirjoituksen jälkeen suht ahkerasti treenaamassa, jäljelläkin, joskin sen suhteen voisi aktiivisempikin Nolostunut olla... käyty seminaarissa ja aloitettu siis myös purutreenit!

Anni kävi myös vepekokeessa taasen, lopputuloksena ei irrottanut lepuuttajasta joten keskeytin kokeen. Uusi yritys taas ensi viikolla, ei vaan voi luovuttaa enää...ihme juttu on kyllä, koska Anni tekee montsussa erittäin nätit irrotukset pelkästään pillillä, eli minkäänlaisia pakotteita ei tarvita.

Boa oli siis harjoituskoirakkona viime viikon WMC:n Team Heuwinkl-seminaarissa. Peter ja Florian olivat erinomaisen loistavia kouluttajia ja nähtiinpä sitten myös Bendix ja Yannik. Makeita otuksia! Boan purujen treenitauko katkesi tähän seminaariin, koska erittäin selvästi mulle painotettiin, että koirassa ei ole minkäänsortin vikaa ja treenata voi ihan normaalisti, vaikka sitä juoksua ei nyt vieläkään ole kuulunut. Jotenka, Beelle tehtiin aggressioharjoituksia, jotka sujui tosi hyvin. Harmi kun en itse nähnyt Boan hienoja hampaita, vain ryppyinen nenä näkyi Kieli ulkona Lisäksi alettiin harjoittelemaan selkäkuljetusta ja hyppyjen kohdistamista oikeaan paikkaan hihaan. Kaikki em. olivat jokseenkin täydellisiä! Tottiksen osalta harjoittelin seminaarissa liikkeestä istumista ja hyppyä. Molemmat ruualla. Hyppy (estehyppy) oli alunperin ollut huono Boalla, koska se nousi lelusta liikaa, eikä keskittynyt hyvään hyppyyn. Tätä tehdään jatkossakin nyt ruualla, jälki on huomattavasti siistimpää...

Vihdoinkin saatiin lentoliput tilattua Saksaan, eli lähdetään Linan, Boan ja Ronjan kanssa Schwenningeniin heinäkuussa! Ohjelmassa ainakin meillä on kaikkia osa-alueita, etenkin tottista ja jälkeä! Saksassa olemme viikon ja sitten menemme Boan kanssa vielä pariksi päiväksi Sveitsiin, Been kasvattajan luokse.

Annilla on tuloillaan ensi viikonloppuna ensimmäiset mondioring-kokeet. Koe pidetään Oulussa ja on siis kaksipäiväinen koitos. Treenit on sujunu kivasti, eritoten eiliset treenit alkoivat jo muistuttaa sitä mitä olen toivonut. Ensi viikolla vielä treenit, vepekoe ja sitten matka kohti Oulua! Mukaan lähtee mun henk.koht. koutsi Katja, joka on samalla meidän kannustusjoukot!

Boan kanssa olen tehnyt nyt leirin jälkeen paljon niitä asioita mitä opittiin sekä tietysti myös vanhempia juttuja. Seuraaminen on hyvä, nyt voisi alkaa ottamaan mukaan häiriötä. Luoksetulon loppuasento on edelleen hyvä, vauhtia ja matkaa voisi alkaa nyt lisäämään. Eteenmeno on hyvällä mallilla, olen jättänyt Boan makaamaan kentän alkupäähän ja vienyt lelun kentän loppupäähän ja hyvin on koira pysynyt paikoillaan. Liikkeestä istumista teen nyt samalla tavalla kun sempassa tehtiin. Maahanmeno ja seisominen myös jokseenkin samalla tavoin. Noutokapulan pitämistä ja tuomista olen tehnyt n. metrin matkalta. Tähän en ole oikein ollut tyytyväinen, Boa paineistuu kapulan pitämisestä ja on ehtinyt tiputtaakin sen parina kertana. On toki ollut onnistumisiakin, eli pitää kapulaa ilman pureskelua, mutta ei niin voimakkaasti kun haluan ja tuo sen käskystä mulle puhtaasti. Irrotukset on aina ollu ok, nyt olen jopa jättänyt nekin pois ja palkannut suoraan tuomisesta. Voima puuttuu kokonaan tuosta kapulan pitämisestä...ehkä jätän tuon noutohommelin hautumaan Saksaan asti...

Seminaarin jälkeen tehtiin jo yksi purutreeni Pekan kanssa. Treeni oli tosi hyvä, Boa haukkui jo maalimiehen edessä "löysillä" liinoilla ja sitten tehtiin selkäkuljetusta semmatyyppisesti...lisäksi olen yksin tehnyt taas piilonkiertoa ja se onnistuu jo siten, että käyn itse kiertämässä merkiksi piilon ja lähetän Boan n. 10 m päästä kiertämään. Kierto on tiivis ja nopea ja siitä B saa palkan multa. Tämän lisäksi olen tehnyt piilolla haukkumista. Itse seison piilossa, Boalle käsky: kierrä ja kun haukkuu muutaman kerran hyvin, niin heitän vasemmasta kädestä patukan sen pään yli piilosta pois. Haukkuu hyvällä asenteella ja katsoo mua silmiin. Ei siis katso edes patukkaa. Välimatka on myös hyvä. Selkäkuljetusta alan myös tekemään yksin...josko huomenna vielä ehtisin ennen juhannuksen vieton aloittamista kentälle...Hauskaa Juhannusta kaikille!