Viime viikonloppuna Carolina tuli meidän kanssamme jäljestämään. Tein Boalle s-muotoisen jäljen, joka sujui erittäin hyvin. Jatkan samalla tavoin vielä koko ensi kaudenkin. Tavoitteena ensi kautena on vain saada jäljelle lisää mittaa ja askeltaa pikkuhiljaa normaalisti. Tällä viikolla teen koirille viimeiset jäljet ja sitten siirrymme talvitauolle siltä osin. Anni on menossa marraskuun lopussa takapuolen rauhasten poistoleikkaukseen, koska ne vaivaavat sitä tällä hetkellä todella paljon! Anni ja Boa ovat siis molemmat treenitauolla puruista myös koko joulukuun. Viestiä haluaisin aloittaa juoksuttamaan heti kunhan Anni on parantunut kunnolla leikkauksesta, samalla treenataan todennäköisesti myös esineruutua..

Anni kävi siis myös VPG3 kokeessa viime viikonloppuna. Harmittavasti tulosta emme saaneet, koska jälki osittain epäonnistui. Anni lähti erittäin hyvin paalulta, jäljesti ensimmäisen suoran, kulman ja toisen suoran erinomaisesti. Vauhti oli rauhallinen ja se oli tarkka. Esineillä ei mennyt ollenkaan maahan, siihen en ollut tyytyväinen, mutta tuon hienohelman tuntien, niin mutaisella multapohjalla ei se tule mitenkään kysymykseenkään. Toka kulma oli erittäin vaikea, multa oli aivan jäässä vielä sieltä osin peltoa aamupäivällä, joten koira joutui toden teolla työskentelemään. Yhden lisäkäskyn jälkeen se löysi uudestaan jäljen ja ajoi sen loppuun asti hyvin. Olin erityisen tyytyväinen koiran työskentelyyn, se todella yritti, ei lopettanut jäljestämistä kesken, mutta koska se ei ilmaissut esineitä, pisteitä tuli vain 58. Ensi vuonna sitten uutta yritystä kehiin :)

Ensi kauden tavoitteita Annille on saada viestiltä koulutustunnus, saada viimeinen ykköstulos vepen avoimesta luokasta, ehkäpä myös erikoisjälkikokeen tunnus sekä suojelun osalta VPG3-tulos sekä Iposta ykköstulos tai jos oikein saa toivoa, niin miksei kaksikin...Tokon voittajaluokasta tavoitteena myös siirtotulos Evl:aan. Katsotaan mitä tuleman pitää, tekemistä riittää ensikin kaudelle ja tietysti pitää myös toivoa, että koira pysyy terveenä.

Boan tavoitteista ei juuri voi vielä puhua paljon, mutta ehdottomasti jälki ja tottis pitää saada tietylle tasolle. Ihan tarkkaan en ole vielä miettinyt, mutta jäljelle pituutta n. 300-400 askelta, rauhallinen työskentely joka askeleelle ja erilaisia mutkia normaaliaskelluksella. En tiedä vielä, milloin otan tyhjät ja esineet mukaan, ehkä vasta seuraavana vuonna, jolloin voisi olla kesällä tai syksyllä tavoitteena myös koe. Tämän jälkiasian tiimoilta täytyy varmaan vähän konsultoida Berndiä ja Melanieta..Boan tavoitteena olisi olla myös terve!

Siirsin myös molemmat koirat syömään HappyDogia. Anni syö taas jo erittäin hyväksi havaittua Irlandia ja Boa syö nyt Maxi Junior GR23-ruokaa. En edes tiedä, miksi vaihdoin Annin pois Irlandilta, koska se on sille sopinut kaikista ruuista kaikkein parhaiten. Boan ruuan pitäisi olla hyvä kasvunopeuden suhteen, muutenkin toivon, että tuo olisi jo kasvanut mittoihinsa, kun alkaa olemaan jo aika kookas ja vahva. Eihän sitä kohta enää pitele erkkikään...

Lörpöttelen lisää taas joku päivä! :)