Pienen tauon jälkeen aloiteltiin taas purut...Samalla aloiteltiin meidän "päivävuoro" Järvenpäässä. Ihan kiva kun pääsee treenaamaan päivänvalon aikaan. Boalle otin eka tottista. Noutoja, jotka oli luovutusasennoltaan hyvät ja suorat. Seuraaminen meni myös kivasti, vähän rauhallisemmin täytyy itse kävellä, niin on hallitumman näköistä. Boa oli hyvässä tilassa. Lisäksi istumista sillä tavalla kun aloiteltiin viimeksi Vihdissä, eli pallo Boan selän taakse ja pieni pätkä seuraamista pois päin. Kun koira istuu käskystä, käännyn itse ympäri ja päästän koiran palkalle...muutama toisto näitä, viimeiset meni jo suht ok. Loppuun vauhdikas eteenmeno!

Puruissa normi vietinvaihtoa. Rauhat meni jotakuinkin ihan hyvin, etenkin ensimmäinen. Nyt siis koira käsketään maahan ja siinä se saa pitää ne jalkansa hihan päällä jos siltä tuntuu...se oli ihan hyvä. Rauhaa en kuitenkaan onnistu tekemään pienen lenkin jälkeen, vaikka se itse lenkki meneekin hyvin. Haukku oli hyvä ja aktiivinen. Hyökkäyksiin ja hyppyihin toivoisin sitä parempaa keskittymistä, jotta B saisi heti hyvän otteen. Se kyllä korjaa aina, jos ottaa tai saa vajaan, mutta kun...No se on varmaankin opetuskysymys ja kunhan se tässä kehittyy taas niin eiköhän tuokin korjaannu. Kiva päästä treenaamaan puruja kahtena päivänä peräkkäin, on varmaan koiran kehittymisen kannalta hyvä juttu. Päivän lopuksi tosi lyhykäinen jälki, jotta vieraileva tähtemme Anne näki Boan myös jäljellä. Boa jäljesti vihdoinkin taas iloisesti ja oli hyvällä tuulella. Ensi vuoden ohjelmaan kuuluu sitten taas oikeanasteisen paineen hakeminen ja sitä kautta vieläkin enemmän tarkkuutta.

Näiden treenien jälkeen Annikin pääsi vielä palkitsemaan itsensä pikku hyppyharjotuksilla Nikon kanssa...huh, onneksi on koira vielä hengissä, sen verran vaarallisen näköisiä voltteja se teki...eka hyppy, en tiedä edes mitä siinä kävi, mutta voltin ja kiepin ja maassakierimisen jälkeen meni lujaa kiinni. Seuraavat onnistui jo paremmin. Annia autolle viedessä se ei huomannut hiha suussa juostessaan kentän "köysiaitaa" ja juoksi suoraan päin, heittäen taas voltin...se puri omaan kieleensä ilkeän näköisen reiän, joka vuoti paljon verta....Annilla ei vaan ole edes ajatusta rauhallisesta ja maltillisesta tekemisestä, täysiä vaan joka kerta. Koira ei kyllä ollut millänsäkään enää, kun lähdettiin vielä treenaamaan Suvin kanssa viestiä. Ohjelmassa oli jälkiosuuden opettelua, joka tuntuu olevan vielä vähän hakusessa...Anni juoksee sielläkin täysiä eteenpäin ja luulee löytävänsä Suvin tällä tavalla...tätä siis työstetään.

Tänään siis taas Boalla puruja...jos ehdin, niin otan vielä ennen puruja muutaman istumisen? Ensi viikolle täytyisi saada vielä pari jälkeä tehtyä ja tottista...täytyy tehdä suunnitelmaa...