Annilla oli taas tiistaina oikeinkin haastava agilitytreeni. Tai koiralle ei taaskaan tuntunut tuottavan ongelmia suoritua radasta vaan ohjaajalla. Loppuun saatiin kumminkin ihan onnistuneita suorituksia ja taas hyvä mieli! Radalla oli paljon kohtia jossa sain itse harjoitella niitä samoja juttuja, mitä olen nyt oppinut. Erilaisia käännöksiä, pakkovalsseja, liikkumista jne. Samalla päätettiin, että jatketaan vielä yhden jakson verran Juhan valmennusryhmässä. Seuraavat pari kuukautta vielä tehokasta agitreeniä!

Boalle aloitettiin tekemään taas selkäkuljetusharjoituksia. Lisäksi irrotuksia ja vartiointeja. Yritän vielä saada nyt kanavoinnit onnistumaan muutenkin kuin aina laittamalla koiran maahan. Välillä ne on onnistunutkin, mutta oma vaatiminen on jäänyt sitten välillä vähäisemmälle..Piilolle pitää saada vieläkin lisää viettiä, kentällä haukutuksia ei enää tehdä, jotta koira ei sekoita sitä vartiointiin. Niinkin meinaan jo kävi, että Boa alkoi tarjoamaan hiljaista vartiointia kentällä ihan itsenäisesti. Irrotukset ja hallinta ok.

Jos Boan lähettää vietistä hyppyyn se monesti roiskii kiinni vähän huolimattomasti, tätäkin voisi harjoitella, että onnistuu myös, vaikka viettiä olisikin enemmän. Tuntuu että helposti treenit menee kaavamaiseksi ja liian tekniseksi ja haasteena on aina miettiä tarpeeksi kaavoja rikkovia treenejä, niin että koiran viettitaso kumminkin nousisi ja oppimista silti tapahtuisi. Hyvällä tasolla kyllään ollaan jo, mutta aikamoista tiedettä tämä välillä on...ei oo heleppoo!