Viime sunnuntain purujen jälkeen meinasi taas ihan vahingossa tulla paniikki ja hiusten väri muuttua harmaaksi..Boa oli ihan ihme tiloissa puruissa, pyöri ja sen sellaista pientä kivaa, puri kyllä ihan hyvin, mutta sillä oli liikaa viettiä. Hyökkäykset sillä on todella rajut, voimaa ja vauhtiakin ihan kiitettävästi...Enhän mä voi treenata sitä, kun pelkään että se menee rikki  No, Jenny se taaskaan ei saanut unta su-ma välisenä yönä, kun piti pohtia treenejä ja sitä että miten teen seuraavalla kerralla...tätä mun omaa asioiden vatvomista...

Keskiviikkona kävin tottistelemassa Mian kanssa. Halusin neuvoja, miten alkaa opettamaan kiertävää täyskäännöstä, vasemmalla käännöstä seuraamisessa  sekä pakote-palkka tapaa. Lisäksi liikkeestä istumista. Seuraaminen meni hyvin joten aloitin vain tekemään vasemmalle käännöksiä, nopeita ja teräviä. Ohjeeksi sain tehdä käännökset niin, että lähden ensin kääntämään, jonka jälkeen kädellä tai raipalla kyljestä nopea pakote. Näin koira oppii käyttämään takapäätänsä nopeasti käännöksissä.

Täyskäännöstä aloitettiin tekemään paikallaan. Koira istui sivulla ja mulla lelu oikeassa kädessä. Pienellä äänimerkillä houkuttelin Boaa patukan suuntaan ja kun se lähti, pyörähdin itse vasemmalla ja otin vasemmalla kädellä patukan ja palkkasin. Boa alkoi ymmärtämään asian jo ekoilla kerroilla hyvin.. Lisäksi tehtiin liikkeestä istumista. Seuraamisesta istumista, niin että Mia antoi pakotteen raipalla, kun olin itse antanut ensin käskyn ja pysähtynyt. Pari tällaista, jonka jälkeen tehtiin niin, että käskyn jälkeen liikuin itse eteenpäin. Mia antoi taas pakotteen. Boa jäi todella hyvin istumaan ja teki nopean liikkeen. Aika siistiä, ei ollut paljosta kiinni se, että se jää liikkeestä istumaan! Jos Boa yrittää ennakoida seuraamisessa, niin sitten vaan jatketaan seuraamista muutama askel ja palkataan seuraamisesta. Ei käytetä pakotteita siihen korjaamiseen, jotta ei tule epämiellyttävää tunnetta sille seuraamisesta ja yrittämisestä.

Lopuksi Mia näytti vielä Boalla miten tehdään pakote-palkkaus. Pitää alkaa sitä nyt opettamaan, jotta voi puuttua oikealla tavalla jos esim. Boa menettää kontaktin seuraamisessa. Tähän asti olen pyrkinyt välttämään tai ainakin käyttämään todella vähän pakotteita seuraamisessa, jotta en pilaa sen iloista seuraamista. Nyt kun pakote saa vielä positiivisen aktivoivan merkityksen, niin voi vaatia hieman enemmän. Seuraaminen muuten on kivalla mallilla ja olen siihen tyytyväinen.

Eilen illalla kävin ottamassa tottista itsekseni yhdellä parkkiksella... tein seuraamisia, täyskäännöksiä ja vasemmalle käännöksiä ja takapään käyttöharjoituksia (vitsit, mikä sana....) Lisäksi muutama luoksetulon loppuasento lyhyeltä matkalta. Boa oli yhdellä sanalla sanottuna taitava! Niin makeeta ja siistiä oli treenata!!   Loppuun myös Annille kivaa pientä tottistelua ja pallon heittoa. Anni oli myös kivassa mielentilassa ja keskittyi hyvin.

Tänään taas hiihdellään.... Toivottavasti pääsisi hiihtämään vielä muutaman kerran. Tai no, mä taidan jättää hiihtoharjoittelut väliin tänään, vieläkin polvet ihan mustelmilla ja romuna viime viikon Curlingista...