vaikka ei aina ehdi päivittää tänne, niin treenataan kyllä ahkerasti

Boan kanssa ohjelmassa jälkeä, tottista ja puruja. Boa tekee puruissa jo todella hyvää viettiä ja aggressiota, kun siltä sitä vaatii. Tuosta koirasta saa huomattavasti enemmän tehoja irti, kun on oikeanlainen maalimies siltä vaatimassa! Nicole ja David olivat myös todella tyytyväisiä Boaan ja sen treeneihin. Tottiksessa tehdään normaalikuvioiden lisäksi seisomista. Aika hyvin on jo liike Boalla hallussa, varmuutta toki pitää tehdä lisää, mutta todennäköisesti sen saa kokeeseen mennessä valmiiksi... jäljellä Boalla on ollut hieman pulmia, tai no sanotaanko niin, että jälki kiinnostaa enemmän kuin esineet. Tästä syystä olen nyt muutaman viimeisen jäljen tehnyt niin, että jäljeltä ei tule palkaksi kuin tavallista kuivaruokaa ja esineiltä se saa palkaksi pallon tai kissanruokapurkin.  Pikku hiljaa tuntuisi tuottavan toivottua tulosta!

Boa on lisäksi päässyt jo kaksi kertaa juoksemaan viestiä, jossa se on todella lahjakas ja lupaava, kuinkas ollakaan..ajattelin että kuntoilumielessä sille voisi treenejä tehdä ja ehkä ensi vuonna mennä sen kanssa viestikokeeseen, vaikka syksyllä...esineitän kun se ei osaa ihan vielä etsiä, vaikkakin yhden ruudun olen sille tehnyt ja se teki senkin tosi hienosti.

Boa kävi lisäksi avoimen luokan vepekokeessa, jossa vientiä lukuunottamatta kaikki liikkeet meni ihan ok. Viennissäkin ainoa virhe oli turhan nopea luovutus, jolloin avustaja ei ehtinyt ottaa Boalta esinettä ja se kääntyi takaisin. Ensi vuonna sitten on aikaa treenata nämä varmemmaksi ja toivottavasti saadaan ne ykköset kasaan

Anni on treenaillut myös jälkeä sekä tottista...tavoitteena olisi ehkä mennä sen kanssa vielä hakukokeeseen ja jos vain päästään, niin FH-kokeeseen vielä tämän vuoden puolella..jälkitreenit sujuu varsin hyvin, katsotaan sitten taas kokeessa, miten Annikin pää kestää. Meillä kun on suunnitelmissa ihan uudet kuviot suurin ongelma on tosiaankin se mielentila kokeessa, jos vain sen saisi korjattua, niin voisi niitä tuloksiakin odottaa...Annilla on huomenna vielä yksi vepekoe, toivoisin todella, että nyt vihdoinkin olisi sen ekan ykköstuloksen aika!!!